Tul­le og Skral­le

Flot illustreret og lærerig app for de mindste, som handler om katten Tulle og papegøjen Skralle. Appen har to hovedfunktioner ”Leg og fortælling” og ”Syng og dans,” og indeholder 6 interaktive legekort og 22 leg-og syng-med videoer med fagtesange, der understøtter barnets sprogforståelse.

Sådan kan du bruge Tulle og Skralle

Tulle og Skralle har et virkelighedsnært lege- og læringsunivers, der stimulere barnets sprog, krop og sanser. Professionel musik og flotte illustrationer underbygger fantasien.

Appen styrker barnets ordforråd, udtale, sprogforståelse og samtaleevne. En nem og god måde for de mindste at deltage i sange med fagter, hvis man endnu ikke kan udtale alle ord.

De interaktive legekort giver barn og voksen mulighed for selv at fortælle et eventyr og være medskaber af historien ved at bevæge figurer, høre lyde, give dyr mad og køre med traktor etc.

I leg- og syng- med sangene er der undertekster og visuelle illustrationer med bevægelser, fagter og mimik, som indbyder til deltagelse.

Måder du kan arbejde med sangene på er

  • Lær sangene sammen med barnet (med eller uden appen)
  • Snak om de ord og fagter I anvender
  • Brug appen når I har været på tur til at genfortælle turen
  • Nogle af sangene kan også anvende til diverse sanglege, når først teksten er lært

At synge flere gange dagligt udvikler barnets sprog og fagterne hjælper barnet til at udvikle sin motorik.

Appen er velegnet til børn fra 2+ og kan være et godt supplement til forældre og pædagoger, når der skal synges og øves sange med fagter.

Om appen

Producent: Børnekulturhuset Aarhus kommune og Ditte Aarup Hansen

iPhone, iPad og Android.