Ven­de­ræs

Venderæs

Sådan kan Venderæs bruges

Venderæs kan anvendes som en dialogskabende app, hvor I sammen med barnet snakker om de ting, der er på brikkerne og om deres funktioner - hvordan ser sneglen ud? Hvad mon den bruger sit hus til? Vi får mælk fra koens yver og meget mere. Ved at sætte ord på styrker I barnets ordforråd inden for alle ordkategorier (navneord, udsagnsord, tillægsord med flere).

Venderæs er et interaktivt vendespil. Du kan spille de to fortrykte vendespil, som traditionelt vendespil, hvor det gælder om at finde to ens billeder eller som brætspil, hvor du skal finde det rigtige billede og rykke rundt på banen. Når du passere en anden spiller tager du spillerens frugter. Den som først har samlet alle frugterne har vundet.

I har også mulighed for selv at lave en serie af billeder ved brug af iPad'ens fotoalbum eller kameraet. Her er der også mulighed for at indlægge lyde til billederne.

I vælger sværhedsgrad ved at vælge antal billeder, der skal med i spillet.

Måder I kan anvende appen på er ved at

  • sætte ord på billeder, handlinger og funktioner sammen med barnet.
  • skabe jeres personlige vendespil vha. egne fotos, lyde eller tale.
  • tage billeder sammen med barnet og lav en kobling mellem spil og temaer i barnets omgivelser.
  • lade barnets nysgerrighed udfolde sig og følg barnets interesser i spillet.

Venderæs kan skabe mulighed for samtale om de dyr der i forvejen indgår i app’en eller om lige præcis de fotos I vælger at bruge, f.eks. kategorier som frugt, køretøjer eller køkkenredskaber.
At udvikle eget vendespil skaber god mulighed for at følge barnets interesse og inddrage barnet i et fællesskab, hvor man sammen opsøger spændende motiver. Kan styrke barnets nysgerrighed og åbne op for nye samspil omkring et fælles tredje. En god anledning til dialog, der udvider barnets ordforråd og på samme tid trænes hukommelse og koncentration.

Om app’en

Spillet kan bruges af børn fra 3+ år.

Producent: MINITUTOR Aps

iPad