Sprog­ka­len­der

Sprogkalenderen er en app, som giver ideer og gode råd til, hvordan forældre kan understøtte børns sprogudvikling og give pædagoger inspiration til forskellige sprogaktiviteter.

Sådan kan du bruge Sprogkalender

Sprogkalenderen består af 52 opslag, et til hver uge af året. Hvert opslag indeholder ”ugens ord”, et tilhørende billede, to aktivitetsforslag og et sprogtip. Du kan frit vælge mellem ugerne.

Appen består både af fotos og praktiske aktiviteter, der udføres sammen med dit barn.

Appen er anvendelig for forældre og pædagoger og man nøjes med at tage udgangspunkt i billedet eller udvide med praktiske aktiviteter, der understøtter og udvider barnets forståelse af billedet/ordet.

Anvendeligt til børn fra 1-6-år.

 • Øverst på kalenderen ser man et billede af eks. et barn. Snak nu om, de dele kroppen består af. Hvad bruger vi øjnene, maven og fødderne til.
 • Senere kan I tegne omridset af jeres kroppe eller dele af den. Tal om og skriv hvad de forskellige kropsdele hedder. Barnet kan også tegne sig selv, og det kan danne grundlag for en samtale omkring kroppen og dens funktioner.
 • Ugens sprogtip giver et fagligt input til sprogudviklingen, f.eks. er det vigtigt, at I sætter ord på de ting, I gør i hverdagen, når du f.eks. bader dit barn ”Kom, nu skal du i bad. Først vasker vi din ryg, så dine skuldre, arme, hænder og så benene.”

Om appen

Det er ikke en interaktiv app, den voksne har ansvaret for at handleforslag bliver udført i praksis, men aktiviteterne giver rig mulighed for at barnet får brugt sproget.

Producent: Mariane Siem fra Børnekulissen.

iPad, iPhone

Find også sprogkalender på www.facebook.com/sprogkalender og som hjemmeside www.sprogkalender.dk inkl. links til andre hjemmesider om børns sprogudvikling.

 • Vurdering af appen

  Læring                       ++++
  Indholdskvalitet        +++
  Brugervenlighed        ++++
  Genbrugelighed          +++

  Læs om vurderingskriterierne

 • Anmeldt af

  Kirsten Gregersen