Bo­ok­ ­Cre­at­or­

Med Book Creator er der mulighed for at lave jeres egne interaktive bøger. Det kan understøtte det emne I eller barnet er optaget af eller de kulturelle traditioner i børnehaven.

Sådan kan du bruge Book Creator

Book Creator giver mulighed for at producere bøger med tekst, billeder, video, lyd og egne tegnede streger. Der er mulighed for at indsætte links - til eksterne websites og internt til andre sider i bogen. I kan lave bøgerne i tre forskellige formater: portræt, firkantet eller landskab.
I kan læse jeres bøger fra Book Creator i iBooks. Det er også muligt at eksportere bøgerne til pdf-filer. Som pdf-fil går en del af interaktionen dog tabt. I en pdf-version af bogen er det ikke muligt at se videoer eller afspille lyde.

I kan anvende Book Creator i arbejdet med alle aldersgrupper. Der vil dog altid være brug for en voksen, der styrer arbejdet med Book Creator. Børnene kan være med til at lægge indhold direkte ind i bogen - fx indtale lyde og udvælge billeder eller tage billeder. I arbejdet med de små børn er det i højere grad den voksne, der må samle produktioner fra børnene og sætte det ind i bogen.

Hent manual til Book Creator her

Sådan bruges Book Creator i forbindelse med kulturelle udtryksformer og værdier.

Understøt det emne I eller barnet er optaget af eks. ”MGP”, ”Jul i børnehaven”, ”Hvem er vi” ” På museumsbesøg” eller ”Kunst i børnehaven”. Følg evt. barnets interesse og nysgerrighed ved at inddrage barnet i processen, ved at lade barnet tage billeder og fortælle hvad der sker i handlingen.

  • Tag billeder af det, I er optaget af og sæt dem ind i Book Creator. Billeder fra museums besøg, jeres kunstudstilling i børnehaven, ”forskellige nationaliteter”. Skriv evt. teksten sammen, hvor barnet fortælle en handling eller om det,der ses på billede. Barnet eller den voksne kan indtale ord eller en tekst, der understøtter billede/handlingen. Tilføj evt. en lille stregtegning som barnet tegner inde i appen.
  • Læs bogen sammen og lad barnet/ børnene genfortælle bogen (få inspiration til dette arbejde i filmen: Leg en bog). Optag evt. børnenes genfortælling og læg dem ved billederne i Book Creator.
  • Gem det færdige resultat i iBooks

Hvis I vil lave bøger, der er lidt mere avanceret, kan I arbejde med appen Aurasma.

Om appen

Producent: Tools for Schools limited

iPad