Kul­tur

Barnets naturlige nysgerrighed og interesse for omverdenen understøttes og inspireres, når barnet er sammen med voksne, der kan formidle kunst og kultur. Gennem oplevelser og deltagelse i kulturelle arrangementer, udflugter i lokalsamfundet får børn inspiration til selv at lege, omforme og eksperimentere med de udtryk, de møder. Jo mere varieret barnet får lov at udfolde sig og jo flere kulturelle møder, det oplever, jo bredere bliver også barnets opfattelse af såvel egen verden, andre mennesker og forskellige kulturer.
Tag f.eks. iPaden med og tag foto ved besøg på et af Vejle Museerne – se Oplev Vejle

Efterfølgende kan det være sjovt for både børn og voksne at få lov til at gense, hvad I har oplevet. Brug fotos som pædagogisk dokumentation evt. i app´en ” Pic Collage” eller til videre bearbejdning lav f.eks. en lille kunstbog til hvert barn, som indeholder kopier af deres egne tegninger, skulpturer samt fotos fra museumsbesøget.

Børnekultur

Kreativitet trives bedst i lyst og engagement. Grib barnets interesse, den aktuelle børnekultur og medvirk til at folde dette ud i samspil med barnet/børnegruppen. Giv børnene mulighed for tid og rum til at udfolde sig på egne betingelser f.eks. med appén ” Reverser Cam – Backward Video Camera”, hvor der kan eksperimenteres med bevægelse, der kræver plads og fysisk rum - eller skab mulighed for rolige aktiviteter historie – og eventyr fortælling, med appén ” Stop Motion Studio” der kræver fordybelse.

Med PicCollage kan du lave collager og dokumentation. En fin app, der understøtter arbejdet med læreplanstemaet om kulturelle udtryksformer og værdier.
Med Bitsboard har I mulighed for at lave jeres eget individuelle spil med emner, I er optaget af.
Med Book Creator er der mulighed for at lave jeres egne interaktive bøger. Det kan understøtte det emne I eller barnet er optaget af eller de kulturelle traditioner i børnehaven.
I Dr. Pandas Handyman er der rig mulighed for at folde sig ud som håndværker. Hjælp de forskellige familier med at renovere, reparere og male i deres hjem.
I Kunstskole med Dr. Panda har barnet mulighed for at være kreativ og skabe egne produkter.
Lav din egen udklædning! Med Boogis Mask Maker kan du blive en snu ræv, en stærk superhelt eller en fjollet fantasifigur.
Optag en video og se dine videoer baglæns. Med Reverser Cam – Backward Video Camera spilles lyd og filmsekvens baglæns. Tænk i nogle sjove scenarier sammen med børnene
Med skriv og Læs appen kan barnets interesse, nysgerrighed og den tidlige læse- og skrivetilegnelse motiveres. Barnet kan være med til at lave egne bøger og samtidig lære at skrive og læse.
Med Green Screen kan I konstruere og skab film sammen, hvor det ser ud som om I er lige der, hvor det kunne være sjovt at være, eksempelvis på månen. Der skabes rum for en snakke om hvordan film kan laves. Leg med Green screen.
Puppet Pals er et digitalt dukketeater. Det giver mulighed for at arbejde med appens temaer og dukker samt lægge baggrunde og figurer ind f.eks. fra nærmiljøet, ture ud ad huset og egne fotos.
Drawing Pad
Min egen puslespil en app, hvor børn kan lave deres egne unikke puslespil med varieret sværhedsgrad og med det tema, de finder interessant.