Pic­Col­la­ge

Lav collager og dokumentation med denne app. En fin app, der understøtter arbejdet med læreplanstemaet om kulturelle udtryksformer og værdier.

PicCollage
PicCollage Eksempel på PicCollage appen
PicCollage Eksempel på PicCollage appen
PicCollage Eksempel på PicCollage appen
PicCollage Eksempel på PicCollage appen

Sådan kan du bruge PicCollage

Med PicCollage har I mulighed for hurtig at lave jeres dokumentation eller en collage for hverdagen i børnehaven. Appen er anvendelig under alle læreplanstemaerne. Dokumentation eller collage hvor der sætte fokus på et emne I har eller ønsker at arbejde med som eksempelvis traditioner i børnehaven, sommerfest, højtider og Spotlight aktiviteter.

PicCollage er nem at bruge. I kan hurtig lave dokumentation for dages aktiviteter i børnehaven eller en flot collage fra ”Luciaoptog”, ”Besøg på brandstationen”, ”Museumsbesøg”, ”Indianer uge”, ”MGP”, ”Voice Junior” eller ”Sommerfest i børnehaven.” Brug også appen til at lave fotos til barnets bog.

Med denne app kan I hurtig lave jeres personlige dokumentation eller collager fra hverdagen og begivenheder eller sætte fokus på det emne, I ønsker at arbejde med i tema /emneuge, ture, traditioner i børnehaven osv.

For at lave jeres dokumentation / Collage, skal I gøre følgende:

 • Vælg format/skabelon
 • Tryk på + nederst på siden midt for.
 • Vælg Photos, billeder fra kamerarulle eller tage et billede og bruge det.
  I kan vælge flere billeder ad gangen. De valgt billeder bliver grønne i kanten og øverst til højre ved fluebenet på rammen, vises der det antal billeder I har valgt. Et billede slettes ved at klikke på det igen. Når I har det antal billeder I ønsker trykker I på fluebenet, og billederne kan nu justeres på siden som I ønsker det.
 • I kan søge billeder på Web Search. I kan søge på dansk og engelsk.
  I kan bruge ”Images”, GIFs eller billeder fra YouTube
 • Tryk + Text - Skriv en tekst, vælg skrift type og farve og afslut med ”fluebenet”.
  Skriv den tekst eller de ord der skal understøtte jeres budskab.
 • Tryk på + vælg Stickers – tryk flueben
 • Tryk på + vælg Background – vælg farve eller mønstret baggrund – tryk flueben.

Når I har udvalgt de billeder I vil bruge, kan I rediger i collagen ved at trække billeder og tekst rundt på siden og placere det hvor I ønsker. Billederne drejes, ændres i størrelse ved at trække i dem, de slettes let ved at trække dem op i skraldespanden øverst på siden.

Inddrag gerne barnet/børnene, i at tage fotos eller at finde de billeder I vil bruge til at vise det emne, I vil arbejde med, eksempelvis et billede af én der er glad, ked af det, sur, vred osv. Ved at inddrage barnet/børnene opleves ejerskab for spillet og det efterfølgende arbejde.

Om appen

Producent: Cardinal Blue Software

iPad, iPhone