Pett­sons­ In­ven­ti­ons­

Pettsons inventions appen appellerer til den lille ”opfinder” i barnet. Barnet præsenteres for kreative, sjove og fantasifulde opfindelser. En app der stimulerer kreativiteten, logikken og der kan bruges som øvelse i at samarbejde, eksempelvis hvor to børn løser opgaverne sammen. Øvelser, der udfordrer børnenes koncentration, tålmodighed og udholdenhed via leaning by doing.

Sådan kan Pettsons Inventions bruges

Appen kan bruges til at styrke børnenes evne til at samarbejde. I spillet samarbejder man om at løse opfindelser. Man skal løse én opfindelse, for at komme videre til den næste, alle opfindelser skal løses før Findus til sidst kan komme til at flyve.

Beskrivelse

Hjælp Pettson og hans finurlige kat Findus med at samle hans sjove og fantasifulde opfindelser. Der er ingen byggemanual, så barnet/børnene skal vælge mellem opfindelsens mange forskellige små dele i skærmens venstre side. Opgaven er så at trække og slippe delene på rette sted, og i den rigtige rækkefølge for at løse opgaven. Afslut med at tryk på afspil i højre hjørne og se hvad der sker. Alle opfindelser har et særligt formål, f.eks. at

 • Hjælpe den gamle dame med at vække manden
 • Hjælpe Pettson med at varme vand til kaffen
 • Hjælpe den gamle mand med at save.
 • Sende raketten afsted.

Nogle opfindelser er lette og andre lidt sværere. Der er ting der går igen fra én opfindelse til en anden, så det bliver nemmere efterhånden som barnet/børnene genkender nogle af tingenes funktioner.

Appen kan anvendes til børn fra 5+

Producent: Filimundus AB © 2012 Filimundus AB

Der er 3 apps i en pakke: Pettson´s inventions 2 og Pettsons opfindelser 3

iPad, iPhone, Android.

 • Vurdering af Appen
  Læring Indholdskvalitet Brugervenlighed Genbrugelighed + + + 
  + + + +
  + + + +
  + +

  Læs vurderingskriterierne

 • Anmeldt af

  Janie Wind

  onsdag den 17.10.2018.