Little­ Fin­der­&­My­Little­Suit­case

Little Finder og My Little Suitcase er to apps af samme producent som har lavet multiplayer spil til ordforrådstræning

Sådan kan Little Finder og My Little Suitcase bruges

My Little Finder giver mulighed for at være en til to spillere, hvor man kan se, hvem der er hurtigst til at finde ordet. Spillet er en elektronisk udgave af "Vildkatten". Spillet giver mulighed for

 • At skabe sociale relationer for barnet
 • Lære ord og begreber
 • Træne øje-hånd koordination og reaktionsevne
 • Det er vigtigt, når man spiller, at få barnet til at gentage de ord, som spillet spørger efter
 • Snak med barnet om de billeder og ord, der forekommer
 • Find gerne genstande og kobl dem sammen med spil (eventuelt ved at lave Kims Leg efterfølgende)

My Little Suitcase giver  mulighed for at være en til fire spillere. Man har hver en række ord inddelt efter forskellige kategorier, på midten er en samling kort, som man skal skiftes til at vende for at se, om kortet matcher et billede i sin egen række. Hvis man finder et kort der matcher må man prøve igen, hvis man ikke får et kort der matcher går turen videre til næste spiller. Den der først finder alle kortene i sin række har vundet og får et bonusspørgsmål, eksempel: "Hvor er du på vej hen?". Vinderen skal ud fra de kort den har samlet gætte på om den skal på camping, byggepladsen, kælketur, stranden, ørkenen, bondegården, zoologisk have eller akvariet. Hver gang der trykkes på et billede fortælles der hvad billedet forestiller.

 • Få barnet til at gentage de billeder, der vendes
 • Tal om alle de steder, man kan besøge, og hvilke ting, der hører til det udflugtssted
 • Lad børnene spille sammen og dele deres oplevelser om en tur til eksempelvis stranden
 • Skab lege for børnene, hvor de kan få lov at udforske stederne (leg I skal på udflugt til en strand eller planlæg en fysisk tur til nogle af stederne)
 • Lav legepladsen/haven om til et akvarium og tag iPaden med på opdagelse under vandet (eller en af de andre muligheder) 

Om appen

Little Finder og My Little Suitcase er to apps der kan træne barnets ordforråd. Begge apps minder om spillet "Vildkatten", hvor det gælder om at finde de rigtige billeder først. Appen fortæller hvilket billede der skal søges efter, så det kræver at spillerne lytter godt efter. 

Både Little Finder og My Little Suitcase er på engelsk og det kræver, at den voksne går ind og oversætter spillet før det kan spilles af barnet. Så snart spillet er oversat og gemt forbliver spillet på det sprog, det er oversat til.

Man går ind i Settings, vælger knappen Customize og vælger bagefter den kategori man vil oversætte. Eksempelvis i Little Finder kan I vælge Animals. Animals omdøbes til Dyr, hvorefter I kan tage rækken ned og overskrive det engelske ord med det danske, samt indtale ordet på dansk.

Disse apps er især gode fordi man kan være multiplayer. Little Finder giver muligheden for at spille to sammen, hvor My Little Suitcase giver mulighed for at være op til 4 spillere på en gang

Producent: Innovative Mobile Apps.

iPad 

 • Vurdering af appen
  Læring Indholdskvalitet Brugervenlighed Genbrugelighed + + +
  + + +
  + + + +
   

  Læs om vurderingskriterierne

 • Anmeldt af

  Helle Holst Egelund

  Onsdag den 21.12.2016