Chat­ter­Pix Kids

Med ChatterPix Kids kan I lave en lille video, hvor I får genstande og figurer til at tale.

Sådan bruger du ChatterPix Kids til dialogisk læsning

ChatterPix Kids er en app, der giver mulighed for at forsyne elementer på billeder med en mund. Derefter kan I optage lyd i op til et minut. På den måde kan elementer og figurer på et billede få lov til at tale, synge, skrige... Det er desuden muligt at tilføje stickers, rammer og tekst til sit billede. Dog accepterer ChatterPix Kids ikke de danske bogstaver æ, ø og å. Det færdige produkt kan gemmes på iPadens kamerarulle. Det kommer til at ligge som en video.


I kan bruge ChatterPix Kids til at give de figurer I læser om i børgene replikker. Tag et billede af figuren i bogen. Hent billedet ind i ChatterPix Kids. Sæt mund på og indtal jeres replik. Lad hvert barn udvælge deres yndlingsfigur i bogen. Lad barnet lave en replik til figuren.

Der er flere måder at inddrage ChatterPix Kids i den dialogiske læsning:

  • ChatterPix Kids sammen med Aurasma
  • Har en af bogens figurer en replik med et af de fokusord, I skal arbejde med? Så indtal replikken og stil i forlængelse af replikken et spørgsmål eller en opgave. Lav flere af disse og læg lag ind i bogen, så I kan gå på jagt efter de fokusord, I skal arbejde med. I får nu opgaven stillet af bogens figur i stedet for at dig som pædagog eller forælder.
    Læg lag ind i bogen med de replikker, som børnene har lavet. Lad dem arbejde i grupper og gør jeres lag i Aurasma private. Byt så iPad og gå på jagt i bogen efter de replikker, som kammeraterne har lagt ind. På den måde bliver der en ny anledning til at læse og tale om bogen.
    ChatterPix Kids sammen med Book Creator
  • Lav jeres egen version af den læste bog i Book Creator. Sæt billeder af bogens illustrationer ind i bogen og lad børnene fortælle historien, der passer til illustrationen. Lad også børnenes videoer lavet med ChatterPix Kids indgå, når der er direkte tale.
    ChatterPix Kids sammen med iMovie
  • Lav en video med billeder af bogens illustrationer, børnenes replikker til figurerne lavet med ChatterPix Kids, videoer hvor børnene selv udspiller en del af historien og hvad I ellers kan finde på.

Om appen

Producent: Duck Duck Moose Inc.

iPhone, iPad.