Green Screen by Do Ink

Med GreenScreen kan I lave videoer og billeder, der får det til at se ud som om, I på månen, under havet, blandt løver eller...

Sådan bruger du Green Screen by Do Ink til dialogisk læsning

Hvordan er det at gå på månen? Hvordan føles det at sidde højt oppe i træet som Oskar i bogen? Kan man gå hen over regnbuen? Det kan I arbejde med ved hjælp af appen Green Screen. Ved hjælp af teknik, som vi kender fra for eksempel TV's vejrudsigter, kan I få det til at se ud som om, I er lige, hvor I har lyst.

Med Green Screen arbejder I med video eller billede, der bygges op af flere lag. I vælger en video eller et billede som baggrund i appen. Bagefter optager I jer selv, men I står eller bevæger jer foran en grøn baggrund. Appen giver jer mulighed for at filtrere al den grønne farve væk. Resultatet bliver, at man ser jer og den video eller billede som I har valgt i appen som baggrund. På den måde kan I skabe illusionen af at være lige, hvor I har lyst. I kan lave et billede på den måde. Eller I kan lave en video. Både billeder og videoer gemmes på iPadens kamerarulle.


Ved hjælp af Green Screen kan I selv blive en del af den historie, I læser. I skal bruge bogens illustrationer til det. Tag et billede af den illustration i bogen, I vil arbejde med. Sæt den ind som baggrund i Green Screen. Sæt nu et grønt klæde op på jeres væk eller læg det på gulvet (hvis I skal filme oppe fra). I kan nu bevæge jer rundt foran eller på klædet. Optag det med Green Screen og det kommer til at se ud som om, I er inde i bogens illustration.

Har I et billede af Alice i eventyrland, der falder ned igennem kaninhullet, kan I falde ned igennem det sammen med hende.

I kan komme op at flyve sammen med Mimbo Jimbo.

I Oskar og Kæmpeaben Mathilde kidnapper Mathilde Oskar og tager ham med højt op i et træ. I kan komme til at sidde der sammen med Oskar. Hvordan føles det?

Ved at arbejde med Green Screen sammen med bøgers illustrationer kan I få en anden og mere levende forståelse for historien. I kan lave alternative handlinger. I kan gå i dialog med bogens figurer og meget mere.

Om appen

Producent: DK pictures, Inc 

iPad.