Book Creator

Med Book Creator er der mulighed for at lave sine egne interaktive bøger.

Sådan bruger du Book Creator til hverdagssamtaler

Med Book Creator kan I lave jeres egne interaktive bøger.
Book Creator giver mulighed for at producere bøger med tekst, billeder, video, lyd og egne tegnede streger. Der er mulighed for at indsætte links - til eksterne websites og internt til andre sider i bogen. I kan lave bøgerne i tre forskellige formater: portræt, firkantet eller landskab.

I kan læse jeres bøger fra Book Creator i iBooks. Det er også muligt at eksportere bøgerne til pdf-filer. Som pdf-fil går en del af interaktiviteten dog tabt. I en pdf-version af bogen er det ikke muligt at se videoer eller afspille lyde.


I kan bruge Brug Book Creator når I arbejder med hverdagssamtaler:

  • Tag billeder af hverdagssituationer fra jeres dagligdag i institutionen. Lav en bog sammen med børnene. Vælg hvordan I vil kategoriserer billederne - Det kan for eksempel være i forhold til formiddagsaktiviteter og eftermiddagsaktiviteter. Fælles aktiviteter, individuelle aktiviteter eller gruppeaktiviteter. Brug bagefter bogen til at tale om aktiviteterne. Lad børnene fortælle om aktiviteterne, optag det, de siger, og læg lydene ind i bogen sammen med billedet, som barnet fortæller om. Optag videoer af samme aktiviteter og læg dem ind i bogen.
  • Lav en bog om hver stues hverdagsaktiviteter (som oven for) og læs hinandens bøger.
  • Lån på skift børnene en iPad med hjem. Få dem til at tage billeder af hverdagssituationer. Lav en bog om hvert barns hverdag i hjemmet og læs dem i fællesskab. Eller lav en bog, hvor I samler alle børnenes ensartede hverdagssituationer, så I ser variationen i samme type aktivitet. Hvad spiser de fx til morgenmad? Hvem spiser de sammen med? Er der andre aktiviteter samtidig med at de spiser osv.
  • Tag udgangspunkt i nogle af de apps, der kan bruges som udgangspunkt for samtale om hverdagssituationer (se fx Pepi). Tag et billede af en fase i forbindelse med samtalen om appen. sæt billedet ind i Book Creator. Lad børnene fortælle om situationen. Tag et billede af samme situation i jeres institution og fortæl om situationen i jeres institution.

Om appen


I kan anvende Book Creator i arbejdet med alle aldersgrupper. Der vil dog altid være brug for en voksen, der styrer arbejdet med Book Creator. De større børn kan være med til at lægge indhold direkte ind i bogen - fx indtale lyde. I arbejdet med de små børn er det nok i højere grad den voksne, der må samle produktioner fra børnene og sætte det ind i bogen.

Hent manual til Book Creator her.

Producent: Red Jumper Limited

iPad.