Puppet Pals

Puppet Pals er et digitalt dukketeater. Det giver mulighed for at arbejde med appens temaer og dukker og for selv at lægge baggrunde og figurer ind

Sådan bruger du Puppet Pals til hverdagssamtaler

Med Puppet Pals kan I lave digitalt dukketeater. Puppet Pals tilbyder karakterer og baggrunde inden for en række temaer. I kan også lægge jeres egne baggrunde og karakterer ind i appen. I hvert stykke I laver, kan der indgå op til 8 karakterer og op til 5 forskellige baggrunde.

Når I har valgt jeres karakterer og baggrunde, kan I begynde optagelsen af jeres dukketeater. Det er muligt at lave pauser i optagelsen. Det betyder, at I kan tale om både handling og dialoger, mens I laver stykket.
Teaterstykker optaget med Puppet Pals kommer til at ligge som videoer i appen. Det er også muligt at gemme teaterstykket på iPadens kamerarulle.


Brug Puppet Pals, når I vil arbejde med hverdagssamtaler:

  • Tag udgangspunkt i en hverdagssituation fra institutionen.
  • Tag billeder af den eller de omgivelser, som hverdagssamtalen udspiller sig i.
  • Vælg nogle personer, som skal deltage i samtalen.
  • Tag billeder af personerne. Overvej om der er særlige genstande, I skal bruge i den situation, I vil vise. Tag billeder af disse genstande. I kan lægge dem ind i Puppet Pals som en karakter, men blot lade dem stå et fast sted i forbindelse med en baggrund. I kan også lade personerne i situationen hente genstandene.
  • Snak om, hvad man siger og gør i den situation, I vil vise.
  • Optag jeres dukketeater med situationen.

Brug samme skabelon som beskrevet ovenfor.
Skift nogle af karaktererne ud. Siger og gør de så noget andet?
Se på den samme situation men i andre omgivelser. Siger og gør man så noget andet?

Lad børnene tage billeder fra deres hjem. Snak om samme handlinger, men i forskellige hverdage. Lav for eksempel teaterstykker, der viser samme situation, men i forskellige kulturer, eller på forskellige tidspunkter af året.

Om appen

I kan bruge Puppet Pals sammen med de 2 - 6 årige.

Hent manual til Puppet Pals her.

Producent: Polished Play, LLC

iPad.