Story Wheel

Story Wheel giver jer mulighed for at lege med sproget og fortællingen. Med billeder inden for tre temaer taler den til fantasien og giver inspiration til at opbygge historier.

Sådan bruger du Story Wheel til tematisk sprogarbejde

Story Wheel er et spil, hvor op til 4 personer i fællesskab kan skabe en historie.
Appen giver mulighed for at vælge mellem 3 temaer: Pirater, Rummet og Riddere & prinsesser.
Inden for hvert tema ligger der en række tegninger, som spindes frem på et hjul. Opgaven i spillet er at lave en historie der bygger på de tegninger, man spinder frem.

Der kan være op til 4 spillere. På tur spinder man hjulet med tegninger. Når man er klar optager man den del af historien, der knytter sig til tegningen. Det er muligt at lave lydoptagelser på op til 30 sekunder.

Det er muligt at gemme den færdige historie. Den kommer til at ligge som en video i appen. Her hører man den indtalte historie og ser samtidig de tilknyttede tegninger. Historien kan deles med andre via e-mail og Facebook.


I kan bruge Story Wheel, når I arbejder med temaerne: Pirater, Rummet eller Riddere og Prinsesser. Eller I kan bruge den, når I arbejder med opbygning af fortællinger. Ud over tegninger til at igangsætte en historie giver appen på engelsk information om de elementer, en historie kan bygges op af: Harmoni, udløser (truer harmoni), søgen (mod at genoprette harmoni), udfordringer, den store beslutning, klimaks, forandring og løsning på problem.

I stedet for at spille som enkeltpersoner kan I bygge historien op i fællesskab. I kan også lade grupper blive enige om udviklingen i en historie.

  • Brug jeres historie inspireret af Story Wheel som oplæg til et teaterstykke, I selv laver.
  • Brug jeres historie som oplæg til at lave et digitalt dukketeater med Puppet Pals. Tegn selv jeres baggrunde (fx i
  • Drawing Pad eller fotografer tegninger på papir) og optræd selv som nogle af karaktererne i historien.

Om appen

Appen er velegnet fra 3 år og op.

Producent: Everage

iPad