Le­go Du­blo

Lego Dublo har lavet en række apps der kan danne ramme for en dialog mellem voksen og barn via små spil og historier.

Sådan kan du bruge Lego Dublo 

Lego Dublos apps er med til at skabe et univers for barnet, hvor det kan udføre små opgaver som det med hjælp fra dig, kan relatere til sine omgivelser. I og med at appen ikke indeholder tale, giver det god mulighed for den voksne at sætte sig med barnet og skabe en dialog om spillet. Du kan sammen med barnet sætte ord på de forskellige historier og snakke om de handlinger og genstande der findes i appsene. Dette er med til at udvide barnets ordforråd, samt træne sætningsdannelse og sprogforståelse.

Appsene kan også være med til at skabe en samtale om forskellige oplevelser og relationer barnet kan indgå i. På den måde får barnet en bedre forståelse af det omgivende samfund og barnets egen dannelse. Det hjælper også barnet til at sætte ord på oplevelser.

Disse ideer kan du bruge, når du bruger appen sammen med et barn eller en gruppe af børn.

  • Lav historier ud fra de 5 forskellige spil
  • Snak om tingene i spillet og lad barnet relatere det til egne oplevelser
  • Lad barnet fortælle om hvad det laver i spillet
  • Sæt ord på handlinger, følelser og genstande
  • Sæt flere børn sammen og lad dem skabe deres egen historie, skriv eventuelt historien ned til senere brug
  • Barnet træner øje/håndkoordination
  • Lad børnene blive inspireret til senere leg, det kan eksempelvis være at de kan lege cafe eller cirkus efter at have spillet på iPaden

Om appen

Lego Dublo har lavet 5 små og nemme apps - Lego Dublo Zoo, Lego Dublo Train, Lego Dublo Ice Cream, Lego Dublo Circus og Lego Dublo Food. Alle appsene bygger på en lille historie, hvori barnet skal udføre små opgaver for at komme videre i spillet. Der er ikke noget tale i appsene, men der kører i stedet noget rolig musik og der er lavet små lydeffekter som passer sig til de forskellige historier.

Spillene er meget intuitive og henvender sig til børn i alderen 1,5-4 år.

Producent: The Lego Group

iPhone, iPad og Android.