Hit med lyd­en

Hit med lyden gør det sjovt for børn at lære om bogstaver og lyde med dyr og tegn

Sådan kan du bruge Hit med Lyden

Appen giver jer forskellige muligheder for at arbejde med lyde:

  • Først kan I vælge mellem vokaler og konsonanter
  • Dernæst kan I vælge om I vil arbejde med lyde eller dyrenes navne 

Den første brug af appen vil en søge efter at kende de forskellige lyde og navne. Du kan sammen med barnet eller en mindre børnegruppe forsøge at gentage lyde eller navne. Hvis det er svært for børnene at sige lydene kan du prøve at vise barnet, hvordan du laver lyden eller siger navnet. Derved få barnet også noget visuelt at forme lyden efter.

Du kan vælge at gå ind i quizzen, hvor I kan få afprøvet om du sammen med børnene kan genkende dyrenes lyd eller navn. Quizzen kan laves med eller uden tidsbegrænsning. Når du har arbejder med appen et stykke tid kan det være en god ide at lade børnene sidde i mindre grupper og hjælpe hinanden med at arbejde med at genkende de enkelte lyde eller navne.

Appen kan med fordel bruges sammen med konceptet "Hit med lyden", som er et materiale til at arbejdet med barnets lyd og bogstavsindlæring for børn i alderen 0-6 år. ”Hit med lyden” består af bøger, sange, aktiviteter og et stort sortiment af spil og sprogpædagogiske værktøjer. 

 

 

  • Hvorfor er det en god app til udtalen

    Hit med lyden er god for børns udtale og kendskab til lyde, men især kan den bruges til at styrke den lydlige opmærksomhed på enkeltlyde og ord. Den lydlige opmærksomhed er vigtig, når I vil arbejder med at ændre udtalen af en lyd. Med denne app er det muligt at I kan lære de mange sproglyde og navne at kende, for derved at blive bedre til at høre forskellen på de enkelte sproglyde.

Om appen

Appen er bygget op omkring et univers af dyr. Til hvert dyr hører et bogstav og en lyd. Eksempelvis så hedder dyret til bogstavet [K] Kalle Kanin.                                                                                                                                                                
I appen kan I sammen gå på opdagelse i de mange bogstaver, lyde og dyr. Dette kan gøres enkeltvis eller I kan vælge at løse små quizzer. I quizzen optjener I penge for hvert rigtigt svar. Pengene kan bruges til at købe dyrene og derved skabe sin eget zoologisk have.

Appen henvender sig til flere aldersgrupper, men er mest anvendelig til førskolebørn og 0. kl., da den ligger sig tæt op af Hop om Bord i ord, som mange 0. klasser bruger til at træne bogstaver og skabe lydlig opmærksomhed.

Fra appens forsiden kan I desuden høre små sange til hver lyd. I finder sangene ved at markere ikonet med navnet "sange".

Producent: Mysupport.dk ApS

iPad