Krop,­ san­ser­ og be­væg­el­se­

Søger du inspiration til forløb, som støtter op om arbejdet med børns sansemotoriske udvikling? Disse inspirationsmaterialer kobler ofte digital og god gammeldags analog leg sammen.

Sansebanen

Sansebanen er en rute i et rum hvor der er forskellige “oplevelsesstationer” hvor man kan få oplevelser og sanser. Eksempelvis mærke sand under fødderne, dyppe fødderne i vand, mærke vand fra en forstøver, dufte til krydderier og blomster, lave mønstre ved at træde på en trædeplade, osv.

Rute kan kædes sammen med en lille historie undervejs, som børnene er ude at opleve. Det vigtige er at man arbejder med alle sanser og har god til undervejs.

Akvariet

Formålet er at lave et afslapningsrum til børnene, som vi hurtigt kunne sætte op og pille ned igen. Akvariet går i al sin enkelthed ud på at skabe illusionen om at være inde i et stort akvarie. Børnene lægger sig på madrasserne og slapper af samtidig med at de kigger på fisk. Vi skaber rum til ro og sansning. De stor stykker chiffonstof spændes ud 1½ meter foran billedet, dermed projekteres billedet både på stof og væg og man får en oplevelse af at befinde sig inde i et akvarie. Vi har eksperimenteret med at svinge børn i stoffet som en hængekøje hvor fiskene også bliver projekteret på. Stoffet kan også bruges til at bølge hen over børnene så de oplever at kigge op på en spændende himmel med visuelle fortællinger. I det hele taget projektere ind på forskellige elementer i vores rum og dermed gøre rummet til et foranderligt og spændende rum.

Materialer : Projektor, et mørkt rum, iPad, youtube video med mediationsbillede af akvariefisk samt afslapningsmusik, chiffonstof i lange baner, madrasser til at ligge på. evt. miniprojektor

Se min kjole med rislampe og digital pærer

Udgangspunktet er sangen Se min kjole, der afspilles mens man bruger en tablet til at skifte farve med en Digital LED pære placeret i en rislampe. I takt med at der synges om de forskellige farver i sangen, skiftes der farve og sidst i sangen, lader man tabletten vandre rundt til børnene der får lov at skifte farve på lampen.

Tulle og skralle og sommerfuglen

Tulle og Skralle er en app med fortællinger og sange. Vi projekterer appen op på væggen så alle kan se. Børnene løser på skift opgaver på væggen, såsom “Vil du pege på koen?” eller “Kan du give hesten mad?” børnene trykker på væggen, samtidig med at den voksne trykker på ipaden og børnene oplever at de er medskabere af legen.

I appen er der flere sanglege hvor børnene skal være aktive. Heriblandt “Hoppesangen” og “Sommerfuglen”. Sidstnævnte brugte vi tørklæder som vinger og børn og voksne legede sommerfugle og fulgte instrukserne på væggen. Når sangen er ved at være slut bruger vi miniprojektoren og en ipad til at finde en video med sommerfugle som flyver rundt i rummet. Vi lukker døren op og sommerfuglene flyver ud i et andet rum med børnene efter sig. Der opstår en fangleg, hvor børnene løber efter sommerfuglen, som er i loftet, på gulvet, på blusen, på væggen alle vegne. Den voksne styrer sommerfuglen og er en del af legen. Legen slutter med at børnene åbner døren ud til legepladsen og sommerfuglen flyver ud.

Materialer : Tulle og Skralle app, 2 iPads, projektor, tørklæder, miniprojektor.

Læs mere om Tulle og Skralle appen her

Strandtema

Vi bygger et rum op elementer der passer til et strandtema. Det være sig sand, fisk og krabber, dufte fra stranden, fiskenet, osv. For uddybning se videopræsentation.

Du kan finde mere inspiration i vores apps om naturen her

Apps om krop, sanser og bevægelse

Du kan finde endnu mere inspiration til, hvordan du kan bruge apps til at arbejde med barnets sansemotoriske udvikling gennem disse tre kategorier:

Finmotorik

Grovmotorik

Krop, sanser, bevægelse- inspiration

Pædagogiske forløb om FN's 17 verdensmål

Børnetubeguide.dk har lavet en stribe pædagogiske forløb om FN's 17 verdensmål. Alle forløb er knyttet til krop, sanser og bevægelse.