Udvikling af flek­si­ble di­gi­ta­le san­se­rum

Daginstitutionen Mælkevejen og VIFIN arbejdede i 2017 med udvikling af fleksible, digitale sanserum.

Rummet
Diskokugle og lagner
Tallerkenrækken
Sofahjørne
LED-pærer og projektion

I udviklingsprojektet: Den rødmende rislampe og andre sjove fortællinger i langsomt tempo - arbejder Mælkevejen og VIFIN på at skabe fleksible, digitale sanse- og fortællerum.

Formålet med projektet er:

  • Finde ud af, hvordan man ved hjælp af "hverdagsteknologi" kan skabe fleksible sanserum, der er billige og relativt nemme at sætte op.
  • At se på, hvordan samspillet mellem rumlige udformninger, aktiviteter og teknologi kan understøtte børns trivsel, medvirke til et inkluderende miljø med plads til alle og samtidig tilbyde spændende og lærerige oplevelser for børnene.

I projektet inddrage digitale teknologier som ipads, forskellige typer projektorer, LED-lamper, en diskokugle og fysiske elementer som puder, et gammelt skab, en tom ramme, en tallerkenrække, en paraply mm.

Projektet vil munde ud i et katalog over kombinationsmuligheder i forhold til: Rum, teknologi, aktivitet og gruppen/kontekst.

Projektet følges af lektor Klaus Thestrup, Aarhus Universitet, og lektor, Kjetil Sandvik, Københavns Universitet, der vil give teoretiske perspektiver og lave opfølgende rapporter. DCUM følger desuden projektet og yder lejlighedsvis sparring.

Projektet er støttet af BUPL.

Kommunikationen mellem Mælkevejen og VIFIN finder sted via fælles udviklingsdage, idéudveksling og gengivelse af aktiviteter via Instagram, sansekort med idéer til undersøgelse i det digitale sanserum og forsendelse af gammeldags breve.

Mælkevejen gengiver aktiviteter fra sanserummet på en lukket Instagram-konto. VIFIN giver inspiration mv. på en åben Instagramkonto. Find den her eller følg os via egen konto på Instagram.

Konkrete idéer og aktiviteter lægges løbende ind under: Inspiration/Digitale sanserum