Digitale Sanserum

Temaside om at lave sine egne digitale sanserum. Her kan I finde forslag til aktiviteter og teknik, samt beskrivelse af projektet Den rødmende Rislampe, der dannede baggrund for idéerne.

Et digitalt sanserum er et rum, hvor lyd, farver og billeder skabt af digitale redskaber, sættes sammen med materialer som stof, sand, dufte og meget andet. Til sammen danner de et sansende og "langsomt" fortællerum, hvor børnene kan gå på opdagelse sammen.

Det hele er bygget op om let tilgængelige teknologier som iPads, videoprojektere og lydafspillere. Materialer som de fleste daginstitutioner har adgang til.

Idéen blev udviklet i forbindelse med projektet "Den rødmende rislampe og andre sjove fortællinger i langsomt tempo” hos daginstitutionen Mælkevejen, samt Den store opdagelsesrejse for de helt små hos daginstitutionen Paddehatten.

Her på denne temaside kan I se introduktioner til de idéer der blev udviklet begge steder, samt forslag til aktiviteter.

Introduktion til digitale sanserum

Forslag til aktiviteter i dit digitale sanserum

 

Videoprojektering på loft og himmel

Sørg for at børnene ligger ned og har godt udsyn til loft og vægge. Det er en god idé at børnene har puder, så de ligger godt.

Brug en videoprojektor til at projekterer fotos eller videoer op på loftet. Lad gerne det foto eller video vandre rundt på vægge og loft i langsomt tempo

Eksempler kan være projekteringer af videofilm med fisk, sommerfugler og andre dyr, rolige farvemønstre og fraktaler eller billeder af landskaber som skove, ved havet og lignende.

Snak om oplevelserne undervejs

  • Se videoeksempel...

Sommerfuglen og blomsterne

Med videoprojektoren projekteres billeder af eksempelvis blomster op på væggen. Billede bruges som baggrund til en leg med skygger, der laves ved at holde hænder eller andet ind foran videoprojektoren.

Start med nogle nemme skygger, det kan være at forskellige genstande ind foran eller børnenes hænder og fødder. Prøv derefter om I kan lave sommerfugle eller kaniner.

  • Se videoeksempel...