Følelser

En stor del af barnets udvikling handler om at lære sig selv og sine følelser at kende. Her spiller du som voksen en central rolle, når barnet skal hjælpes til at forstå, bearbejde og anerkende sine følelser. Tryk på app navnet for at læse mere om appen.

At blive vred er en naturlig følelse for børn og for voksne, men der er mange forskellige måder at blive vred på og forskellige årsager til, at vi bliver vrede. Nogle gange er det helt naturligt, vi bliver vrede, fx hvis nogle prøver at skade os. Andre gange virker vi vrede, men i virkeligheden er vi bange eller kede af det. Man kan sige, at vi bliver ”kede af det” på en vred måde.

Støt barnet i at forstå, bearbejde og anerkend følelser og måder at håndtere konfliktfyldte situationer på:

  • Design jeres eget vendespil omkring følelser og udtryk.
  • Lav jeres egen bog historie om ”alle mine følelser – indeni og udenpå” – hvordan kan man se at en person er frustreret, og hvordan føles frustration i kroppen, hvordan kan man løse det på en god måde”.
  • Lån bogen: ”Den lille bog om store følelser”.
  • Se filmklip i Ramasjang ”Luk op og luk i” – mærk hvordan det føles indeni.

ABA Flashcards - emotions

ABA emotion omfatter mere end 200 fotokort -  billeder for børn til at øve og genkende visuelle følelser, kropssprog og ansigtsudtryk med ord og tale. 

PicCollage

Lav collager og dokumention med denne app. En fin app der understøtter læreplanstemaet alsidig personlig udvikling.

Book Creator

Med Book Creator er det muligt at lave jeres egne interaktive bøger. Det kan understøtte det emne I eller barnet er optaget af.

Zen Studio Meditation for Kids

Lyt til zen musik, mens kreativiteten udfolder sig