Kul­tur­, æs­te­tik­ og fæl­les­skab­

Søger du inspiration til pædagogiske forløb, som støtter op om arbejdet med børns forståelse af kultur, æstetik og fællesskab? Disse inspirationsmaterialer kobler ofte digital og god gammeldags analog leg sammen.

Børnenes eget museum og børnenes eget dukketeater

Børnenes eget kunstmuseum handler om, hvordan man kan bruge digitale medier som en del af børnenes kreative arbejde med tegninger, collager og lignende. Det er bygget op om ideen om, at børnene kan være med til at lave deres helt egen kunstudstilling i daginstitutionen.

Børnenes eget dukketeater er et pædagogisk forløb til, hvordan du kan bruge digitale medier til at lave dukketeater sammen med børnene. Dukketeaterforestillingens emne er op til dig selv; det kan være fortællinger, udflugter, temauger etc. Udgangspunktet er app’en Puppet Pals, hvor man kan lave dukketeater med egne fotos og tegninger

Børnenes eget kunstmuseum og børnenes eget dukketeater er i PDF format, som ikke er tilgængelige for oplæsning til syns handicappede. Hvis du har brug for råd og vejledning kan du kontakte Jacob Knudsen.

Bussen

Vi bruger de digitale medier til at udvide den gamle busleg. Den analoge leg hvor stole på række og et rat udgør bussen. Ved at bruge en projektor og en ipad ind i legen kan man skabe forruden på bussen og køre hvorhen man vil. Børnene byder ind på hvor vi skal køre hen og vi har været i Bilka, Afrika, Legoland via youtube, og vi har prøvet ved hjælp af google streetview at køre hjemme på egen gade. Børnene oplever et fællesskab ved at samles om denne leg og den udvikler sig hele tiden i nye retninger. Den voksne er aktiv i legen og er med til at fantasien og kreativiteten kan flyde.

Materialer : Stole, rat, miniprojektor, iPad

Fællessange med læring gennem billeder

Vi bruger projektor og billeder til at visualisere sange. hvor vi taler om billederne i fællesskab og synger sangene mens pædagogen skifter billeder på ipaden.

Materialer : Projektor, ipad

Du kan læse mere om appen Fagtesange her

Apps om Kultur, æstetik og fællesskab

Du kan finde endnu flere idéer til, hvordan du kan arbejde med barnets forståelse af kultur, æstetik og fællesskab gennem disse tre kategorier:

Børnekultur

Kulturformidling og dokumentation

Kreativitet

Pædagogiske forløb om FN's 17 verdensmål

Børnetubeguide.dk har lavet en stribe pædagogiske forløb om FN's 17 verdensmål. Alle forløb er knyttet til kultur, æstetik og fællesskab