So­ci­al ud­vik­ling

Søger du inspiration til at arbejde med børns sociale udvikling? Disse inspirationsmaterialer kobler ofte digital og god gammeldags analog leg sammen.

At arbejde med sociale kompetencer handler om at skabe mulighed for, at børnene kan indgå i venskabelige relationer, lave og blive i lege, samt udvikle deres samarbejde og relationer med hinanden.

Børnenes egen bog og børnenes eget dukketeater

Børnenes egen bog og børnenes eget dukketeater er pædagogiske forløb til, hvordan du kan bruge digitale medier til at lave digitale bøger sammen med børnene. Bogens eller dukketeaterets emne er op til dig selv; det kan være fortællinger, udflugter, temauger etc. Udgangspunktet er app’en Book Creator, hvori du kan lave bøger med billeder, film og lyd og app'en Puppet pals.

Børnenes egen bog er i PDF format, som ikke er tilgængelig for oplæsning til syns handicappede. Hvis du har brug for råd og vejledning kan du kontakte Jacob Knudsen.

Bussen

I dette pædagogiske forløb udvider vi den gamle busleg ved at bruge de digitale medier. I legen udgør stole på række og et rat stadigvæk bussen, som vi kender det. Ved at bruge en projektor og en ipad ind i legen kan man skabe forruden på bussen og køre hvorhen man vil. Børnene byder ind på hvor vi skal køre hen og vi har været i Bilka, Afrika, Legoland via youtube, og vi har prøvet ved hjælp af google streetview at køre hjemme på egen gade. Børnene oplever et fællesskab ved at samles om denne leg og den udvikler sig hele tiden i nye retninger. Den voksne er aktiv i legen og er med til at fantasien og kreativiteten kan flyde.

Materialer : Stole, rat, miniprojektor, iPad

Apps om social udvikling

Du kan finde endnu ideer til, hvordan du kan bruge apps til at arbejde med barnets sociale udvikling indenfor kategorierne:

Fællesskab og samarbejde

Samarbejde og følelser

Pædagogiske forløb om FN's 17 verdensmål

Børnetubeguide.dk har lavet en stribe pædagogiske forløb om FN's 17 verdensmål. Alle forløb er knyttet til børns sociale udvikling.