Sa­go Mi­ni

Sago Mini er en række af apps hvor den voksne og barnet kan danne dialog om spændende og udfordrende aktiviteter.

 • Sid sammen med barnet og sæt ord på det I ser i appen og de ting I trykker på
 • Følg barnets interesse og lad barnet bestemme hvad I skal se på og lege med i appen
 • Leg med barnet ud fra appens temaer, tag eks. i skoven og se om I kan finde de samme ting som I ser i appen

 • Ocean Swimmer

  Ocean Swimmer er en app der kan være med til at skærpe barnets opmærksomhed. Barnet skal anvende øje-hånd koordination og føre den lille fisk rundt i havet på jagt efter gule stjerner. Hver gang barnet rammer en stjerne vil der udspille sig en handling omkring fisken. Appen er både hyggelig og giver god mulighed for at sætte ord på både handling og genstande. Derudover kan I lave små historier om de oplevelser fisken får på sin tur rundt i havet. Dette er med til at træne barnets sætningsdannelse og udfordre barnets verbale sprog. (Se også Forest Flyer som er samme princip blot med en fugl i skoven)

 • Sound Box

  Sound Box fungerer som en interaktiv rangle. Barnet kan her udforske 9 forskellige lyde lige fra bilers dytten til trommespil. Barnet kan skabe flere lyde som kan spilles ind i hinanden ved at trykke på skærmen og flytte rundt på kuglerne. IPaden kan også vippes, hvilket får kugler til at flytte sig og skabe et musikalsk landskab, som skærper barnets lydopmærksomhed. Kuglerne danner, ud over lydene, også et farvespil, som I kan tale med barnet om. Dette spil er godt at bruge for lydopmærksomheden, start med iPaden og lav derefter selv lyde med de ting, der er rundt omkring barnet. I kan også snakke om de ting I kan høre, hvis I er helt stille (fuglekvider, en vandhane der drypper, vinden, andre børn og så videre).

 • Pet Cafe

  Pet Cafe appen introducerer barnet til farver via en slush ice maskine, hvor barnet kan lære farverne rød, gul og blå. Slush ice maskinen kan også blande de tre grundfarver, så barnet kan se, hvilken farve der dukker op, når man blander grundfarverne. I kan med fordel selv prøve at blande farver på et papir bagefter og lade barnet blive inspireret og nysgerrig på de forskellige farver. Barnet kan også lære at tælle og genkende tallene i dette spil. Appen siger og viser tallene fra 1 til 10, imens det ligger mad op på en bakke. I kan supplere spillet med at have tallene på et ark ved siden af barnet og snakke om tallene, tælle fingre og tæer og så videre. Til sidst giver spillet også mulighed for at navngive forskellige typer af mad som I kan lade børnene smage og tale om, eksempel at citronen er sur og appelsinen er sød.

 • Doodlecast

  Doodlecast giver barnet mulighed for selv at være kreativ og bruge finmotorikken til at tegne på iPaden med. Appen har mere end 30 forskellige tegnespørgsmål, som for eksempel: "Hvem bor i skoven". Det er nu op til barnet, sammen med den voksne, at tegne hvem der kunne bo i skoven. Imens I tegner optager appen både det der tegnes, samt hvad der fortælles om i mens I tegner. Når tegningen er færdig, er det muligt at se den som video. Det er både sjovt og lærerigt for barnet, at høre både sig selv og den voksne fortælle om den tegning, der bliver lavet. Appen indeholder nemme og intuitive tegneredskaber som gør det overskueligt for barnet. I kan også her sætte flere børn til at tegne og fortælle sammen, for at skabe et socialt læringsrum for børnene.

Om appen 

Producent: Sago Sago.

iPad, iPhone, Android og Windows.