Gre­en­ ­Scre­en­ ­by­ ­Do­ ­Ink­

Med Green Screen kan I konstruere og skab film sammen, hvor det ser ud som om I er lige der, hvor det kunne være sjovt at være, eksempelvis på månen. Der skabes rum for en snakke om hvordan film kan laves. Leg med Green screen.

Sådan kan du bruge Green Screen

Med Green Screen kan I lave jeres egne små film og billeder, der får det til at se ud som om, at I er på månen, kæmper med figurerne fra Star Wars eller er med i et eventyr. Måske er I med i den bog, I har læst højt i gruppen.

Leg med Green Screen. Hvordan er det at gå på månen? Hvordan føles det at flyve på et tæppe? Kan man kæmpe mod superhelte? Det kan I arbejde med ved hjælp af appen Green Screen.

Green Screen er den teknik der bruges i vejrudsigten på TV, hvor en person filmes foran en ensfarvet (grøn) baggrund. I arbejder med videoklip eller billeder, der bygges op ad flere lag. I vælger et videoklip eller et billede som baggrund i appen. Bagefter optager I jer selv foran en ensfarvet baggrund, hvor I leger et bestemt scenarie, eksempelvis at være på en anden planet i kamp mod sine super helte fra StarWars. Appen giver jer mulighed for at filtrere al den grønne farve væk. Resultatet bliver at børnene kan se sig selv gå rundt i det område, hvor videoklippet er optaget, sammen med de personer, der f.eks. er med på klippet.

  • Man kan lege med genstande eller legemsdele, der bevæger sig rundt i det digitale univers. Tager man tøj på i samme farve som baggrunden (grøn), vil det eksempelvis kun være hoved og hænder der ses på skærmen. Altså kan man blive hel eller delvis usynlig.
  • Lægger man et baggrundsklæde på et bord, hvor barnet placerer sig ovenpå, kommer det til at se ud som om barnet flyver. Ved at barnet bærer en genstand med noget, der matcher baggrundsfarven, kan man få det til at se ud som genstanden flyver rundt i lokalet.

På den måde kan I skabe illusionen af at være lige der, hvor I kunne tænke jer. Både billeder og videoer gemmes på iPadens kamerarulle.

Find inspiration under dialogisk læsning til hvordan man kan bruge Green Screen til at blive en del af den historie, I netop har læst højt i gruppen.

  • Sæt iPaden i et stativ, så den står helt stille
  • Det er vigtigt, at der er rigeligt med lys på barnet og det grønne baggrund, så der ikke kommer så mange skygger. I TV-industrien har man fundet ud af, at en kraftig lysegrøn farve giver det bedste billede.

 

  • Skab kreative filmproduktioner sammen med børnene.
  • Børnene kan lege at de er på tv eller lege at de skaber en film, som der efterfølgende vises for de andre børn til forældredag osv.
  • Det kan føre til snakke om hvordan en film skabes, samt tid og bevægelse.
  • Børnene får indblik i den konkrete teknologi.
  • Legen giver mulighed for at tale om, hvordan tv ikke altid er virkeligt.
  • Lad legen være et afsæt til at lave mere raffinerede videoproduktioner.

Appen kan anvendes til børn fra 4 år +

Om appen

Producent: Dk Pictures,Inc

iPad, iPhone