Pic­Col­la­ge

Lav collager og dokumentation med denne app. En fin app, der understøtter arbejdet med læreplanstemaet om kulturelle udtryksformer og værdier.

Sådan kan du bruge PicCollage

Med PicCollage har I mulighed for hurtig at lave jeres dokumentation eller en collage for hverdagen i børnehaven. Appen er anvendelig under alle læreplanstemaerne. Dokumentation eller collage hvor der sætte fokus på et emne I har eller ønsker at arbejde med som eksempelvis traditioner i børnehaven, sommerfest, højtider og Spotlight aktiviteter.

PicCollage er nem at bruge. I kan hurtig lave dokumentation for dages aktiviteter i børnehaven eller en flot collage fra ”Luciaoptog”, ”Besøg på brandstationen”, ”Museumsbesøg”, ”Indianer uge”, ”MGP”, ”Voice Junior” eller ”Sommerfest i børnehaven.” Brug også appen til at lave fotos til barnets bog.

Med denne app kan I hurtig lave jeres personlige dokumentation eller collager fra hverdagen og begivenheder eller sætte fokus på det emne, I ønsker at arbejde med i tema /emneuge, ture, traditioner i børnehaven osv.

For at lave jeres dokumentation / Collage, skal I gøre følgende:

 • Vælg format/skabelon
 • Tryk på + nederst på siden midt for.
 • Vælg Photos, billeder fra kamerarulle eller tage et billede og bruge det.
  I kan vælge flere billeder ad gangen. De valgt billeder bliver grønne i kanten og øverst til højre ved fluebenet på rammen, vises der det antal billeder I har valgt. Et billede slettes ved at klikke på det igen. Når I har det antal billeder I ønsker trykker I på fluebenet, og billederne kan nu justeres på siden som I ønsker det.
 • I kan søge billeder på Web Search. I kan søge på dansk og engelsk.
  I kan bruge ”Images”, GIFs eller billeder fra YouTube
 • Tryk + Text - Skriv en tekst, vælg skrift type og farve og afslut med ”fluebenet”.
  Skriv den tekst eller de ord der skal understøtte jeres budskab.
 • Tryk på + vælg Stickers – tryk flueben
 • Tryk på + vælg Background – vælg farve eller mønstret baggrund – tryk flueben.

Når I har udvalgt de billeder I vil bruge, kan I rediger i collagen ved at trække billeder og tekst rundt på siden og placere det hvor I ønsker. Billederne drejes, ændres i størrelse ved at trække i dem, de slettes let ved at trække dem op i skraldespanden øverst på siden.

Inddrag gerne barnet/børnene, i at tage fotos eller at finde de billeder I vil bruge til at vise det emne, I vil arbejde med, eksempelvis et billede af én der er glad, ked af det, sur, vred osv. Ved at inddrage barnet/børnene opleves ejerskab for spillet og det efterfølgende arbejde.

Om appen

Producent: Cardinal Blue Software

iPad, iPhone