Opsætning af iPad

Her kan I få vejledning til opsætning af iPads og forskellige funktioner

Klik på fluebenet for mere information

 • Første gang I starter jeres iPad

  Start med at sætte strømforsyningen i en stikkontakt og derefter i ipaden.

  1. Tænd for iPad’en og følger derefter instrukserne på skærmen:
  2. Vælg sprog
  3. Vælg wifi. Dette er individuelt, men ofte er der adgang til det der hedder vk_inst. Her vil brugernavn og password afhænge af institutionen. Kender du ikke dit brugernavn og password, kontakt IT support.
  4. Indtast dit apple ID. Har du ikke et apple id, skal du oprette et. Se video for oprettelse af Apple ID.
  5. Vælg en adgangskode i form af en 4 cifrede pinkode.
  6. Din ipad er nu klar til brug, men bliver først rigtig sjov når du downloader nogle af de forskellige apps. Hvordan du gør det, kan du se i videoen om appstore.
 • Brug af Appstore

  Appstore er der hvor man henter de forskellige apps til sin iPad.

  1. For at bruge App store, skal man have en konto, et såkaldt Apple-ID. Det opretter man her. Vi anbefaler at man opretter et Apple-ID på vegne af institutionen og IKKE bruger en medarbejders eget Apple-ID.
  2. Nogle apps er gratis, men oftest koster det penge. For at købe apps skal man enten tilknytte et kreditkort eller gavekort. Vi anbefaler at man indkøber gavekort frem for at tilknytte en privatpersons Kreditkort.

  iTunes gavekort er et  plastikgavekort til iTunes på eksempelvis 150kr, 250kr eller 500kr. Disse, kan købes rundt omkring i detailhandlen.

  På denne facon vil man når man trykker på den valgte App/musikstykke blive bedt om sin kode til sit Apple-ID, når koden er trykket ind, og man trykker OK, er købet gjort, og ens betalingskort vil blive trukket det respektive beløb.

  Købet vil være tilknyttet ens Apple-ID, så man skal ikke betale ekstra, hvis man skal hente App’en på flere enheder.

   

  Opsætning af konto i App Store:

  Ved den allerførste start af iPad’en vil I blive spurgt om at opsætte Apple-ID. Gør I det, er jeres App store sat op med jeres konto. Hvis I ikke gjorde og efterfølgende gerne vil opsætte en konto til App store – eller hvis I ønsker at ændre kontoen – skal I gå til indstillinger -> iTunes & App store.

 • Sæt begrænsninger på brugen af jeres iPad

  Du har mulighed for at lave forskellige former for begrænsning på iPad. Eksempelvis forhindre adgang til købe og downloade apps i appstore, lave søgninger på internettet og bruge FaceTime. Vær dog opmærksom på at det kan besværliggøre brugen af iPad’en, så det er altid en overvejelse værd, hvilke funktionaliteter man har begrænsninger på.

   

  Dette gøres ved at gå ind i indstillinger -> Generelt -> Begrænsning

  Her skal I ”Slå begrænsninger til”, vælge en 4 cifrede pinkode (tal) og gentage denne pindkode (Husk at notere denne kode ned, ellers kan I efterfølgende ikke ændre i dine indstillinger)

  Når ”Slå begrænsninger til” er aktiveret, kan I starte med at indstille hvilke begrænsninger I vil have på iPad’en. Dette gør I ved at trække skyderen ud for det ønske punkt til venstre, sådan at den ikke længere er grøn. Ønsker I at ophæve den enkelte begrænsning, trækkes skyderen til højre, sådan at den er grøn igen.

   

  Hvilke punkter I ønsker at ophæve, kan afhænge af behov:

   

  Safari: Fjerner knappen til internettet og man kan dermed ikke lave søgninger.

   

  Kamera: Fjerne kameraknappen og muligheden for at bruge kameraet i alle apps. Her skal man nok have en særlig grund til at slå funktionen fra.

   

  Siri: Blokerer Siri funktionaliteten på iPad’en.

   

  FaceTime: Fjerne knappen og dermed brugen af Facetime

   

  AirDrop: Blokerer for muligheden af at dele filer via AirDrop

   

  Itunes store: Fjerner knappen Itunes store og forhindre dermed køb herfra. Dette kan dog også sikres ved at opsætte iTunes store til at kræve password ved køb.

   

  Apple Music Connect: Fjerner knappen ”Apple Music Connect” og dermed brugen af Apple Music.

   

  iBooks store: Fjerner knappen iBooks store og forhindre dermed køb herfra. Dette kan dog også sikres ved at opsætte iBooks store til at kræve password ved køb.

   

  Podcast: Fjerne knappen ”Podcast” og dermed brugen af programmet.

   

  Installering af apps: Fjerner knappen ”AppStore” og dermed muligheden for at købe og downloade apps. Også de der er købt ved en tidligere lejlighed, men pt ikke er installeret på iPad’en.

   

  Sletning af apps: Forhindre at man kan slette apps

   

  Køb i apps: I nogle apps, er der indbygget mulighed for tilkøb af funktioner. Har I indstillet appstore, til at kræve password ved køb, vil der også blive opkrævet password ved køb inde i apps. Denne funktion giver mulighed for ekstra sikkerhed ved at blokere muligheden for køb inde i apps.

   

  Ønsker I  at slå begrænsninger fra igen, trykker i på ”Slå begrænsninger fra” øverst op og indtaster derefter den 4 cifrede pinkode.

 • Sæt adgangskode på jeres iPad

  Som en del af sikringen af jeres iPad, kan I tilknytte en 4 cifrede adgangskode, der skal indtastes hver gang I starter iPad’en, samt når iPad har været i pausemode. Denne 4 cifrede adgangskode er IKKE den samme som I bruge til Appstore eller i forbindelse med det der hedder begrænsninger.

  Ved den allerførste opstart af iPad’en vil I blive spurgt om I ønsker at installere en adgangskode. Gjorde I ikke det første opstart, men nu gerne vil have en adgangskode installeret, kan I gøre dette ved at gå ind i Indstillinger -> Adgangskode. Herefter trykkes på ”Slå adgangskode til”. Indtast en 4 cifret adgangskode i indstil kode boksen og gentag koden efterfølgende.

  Ønsker I at slå adgangskoden fra, går I ligeledes ind i ”Indstillinger -> Adgangskode, indtast den 4 cifrede adgangskode og tryk derefter på ”Slå adgangskode fra”, tast den 4 cifrede adgangskode igen og adgangskoden er nu slået fra.

 • SIM kort og Pinkode

  Nogle iPads har mulighed for at indsætte SIM kort og dermed bruge en 3G forbindelse til at gå på nettet. Ved opstart af iPad bliver man spurgt om man vil indtaste Pinkode. Dette er en forudsætning for at bruge 3G forbindelse. Denne 4 cifrede PIN kode er IKKE den samme som ”Adgangskode”, Apple-ID eller ”Kode til begrænsninger”.

   

  Ønsker I ændre PIN-kode, skal I gå til Indstillinger -> Mobildata -> Indstillinger til data -> PIN-kode til SIM -> Skift PIN-kode

 • iCloud

  Apple tilbyder brug af deres iCloud løsning, hvor man kan auto synkronisere billeder, videoer og andre typer af filer. Auto synkronisering betyder at der løbende sendes en kopi af filerne fra iPad’en op til et online fil hotel. Dette kan være praktisk, men da der er usikkerhed om lovligheden af at bruge iCloud til dette formål, når man er offentlig institution, anbefaler vi at man IKKE slår iCloud til.

   

  Ved den første opstart af iPad’en, bliver man spurgt om man ønsker at bruge iCloud. Har svarer man i så fald nej. Har man tilsluttet iCloud og ønsker at slå det fra, går man til Indstillinger -> iCloud.

  Her starter man med at trykke på ”iCloud drive” og derefter trækker derefter skyderen ved iCloud drive til venstre, sådan at den ikke længere er grøn. Gå derefter tilbage ved at klikke ”iCloud” øverst oppe.

  Herefter trykkes på ”Fotos” og derefter slå henholdsvis ”Min fotostream” og ”iCloud-Fotodeling” ved at flytte skyderne til venstre.

  Gå tilbage ved at trykke ”iCloud” øverst oppe.

  Slut med at slå eventuelle andre programmer fra ved at flytte skydere til venstre. Dette kan være forskelligt fra iPad til iPad, alt efter hvilke apps der er installeret.

 • Opsætning af mail

  Installation af mailkonto gøres på følgende måde: Gå til Indstillinger -> Mail.

  Tryk først på ”Tilføj konto”. Vælg derefter mailkonto type. Er det en Vejle Kommune mail, vælg ”Exchange” og indtast derefter mailadresse og password. Hver opmærksom på reglerne for om I må installere en Vejle Kommune mail konto på jeres iPad.

 • Opsætning af Kamerarulle

  Vær opmærksom på at iPad’en ikke er sat til at autosynkroniserer billeder og videoer fra kamerarullen. Der har betydning i forhold til at billeder og videoer ikke uploades til en online fil platform hvor de ikke må være(iCloud) og det kan have betydning i forhold til at der også kan forekommer synkronisering mellem forskellige iPads i daginstitutionen der bruger samme Apple-ID.

   

  Gå ind på Indstillinger -> Fotos og Kamera. Her trækkes skyderen ud for ”Min fotostream”, til venstre så den ikke længere er grøn. Det samme gøres med skyderen ud for ”iCloud deling”.